Kategoria: kawa
14 zł
Receptura cold brew polega na maceracji zmielonego ziarna kawy w wodzie o niskiej temperaturze - najczęściej od 5 do 15 stopni.
Celsjusza i trwa, w zależności od indywidualnych potrzeb od kilku do kilkunastu godzin. Uzyskany w ten sposób ekstrakt charakteryzuje naturalny smak wykorzystanego ziarna – brak obróbki termicznej zachowuje zawarte w nim składniki i „przenosi” je w postaci niezmienionej do produktu finalnego.
W porównaniu z tradycyjnie sporządzoną filiżanką - cold brew coffee to mniejsza w odczuciu kwasowość, która odzwierciedla bogaty aromat.
Nie spowoduje nadkwasoty żołądka, posiada mniejszą zawartość kofeiny niż kawa parzona, a właściwości prozdrowotne zawdzięcza w głównej mierze zawartym antyoksydantom z grupy kwasów hydroksycynamonowych.
Ławka do kawy - marka, która wprowadziła na rynek wyjątkowe napoje kawowe z naturalnymi dodatkami.
Prowadzimy sprzedaż kaw autorskich odmian oraz różnych towarów, które smakują do kawy.
NA SKRÓTY
NIP 7743281968
REGON 526634750
Ławka do kawy Spółka jawna, wpis do KRS - 0001062743
GODZINY OTWARCIA
Poniedziałek - Niedziela
9:00 - 19:00
KONTAKT
Al. F. Kobylińskiego, 2
09-400, Płock
Podwale Staromiejski, 90
80-845, Gdańsk
tel. +48 884-788-954
tarasiukdcg@gmail.com
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2023 Ławka do kawy. Projekt i wykonanie Ławka do kawy